22.28 tisdag 23/11

Jag började skriva inlägget för att lägga upp lite bilder på min katt som bosatt sig under kaminen. Men datorn vill inte idag, så det blir en annan gång. Hon är charmig min lilla prinsessa..

För lite afrika-update kan jag väl berätta att jag köpt ett par ruskigt fula men väldigt sköna trekking-skor. Varför är såna skor alltid så fula? Får man inte ha snygga skor bara för att man ska vara lite sportig? Aja, ibland får man väl prioritera. Sen har jag också beställt ett ica-kort, för då har man gratis uttag i hela världen. Och gratis kredit om något skulle hända. Till exempel om jag missar planet hem kan jag boka en ny biljett på krediten. Eller om jag känner för att köpa snygga skor, då kan jag ju kanske låtsas att det var för en bra sak.

Nästa grej på inköpslistan är impregnerat myggnät och reslakan. Och kanske resehandduk också som torkar lite snabbare och inte tar så mkt plats. Men jag tror jag satsar på en sarong istället, har precis läst om hur mycket kemikalier det får plats i en t-shirt (4 kg), och eftersom att jag råkar veta hur man kan vara säker på att kemikalierna inte gör någon skada på människor (djurtester), så känns det inte som något jag vill använda. Och så känslig som jag är kan jag snart varken äta eller ha kläder på mig. Nej, jag bojkottar handduken. 

Och nu kryper jag ner under täcket och kollar på Gilmore girls; favoritserie of all times.

Är det någon annan som börjar få julkänslor? Advent på söndag, härligt!




cuties





Vet inte vilken jag gillar bäst, happy cupcake eller färglada zebror?


75 dagar kvar

Sen är det den 29 januari. Det närmar sig, och det känns helt underbart. Jag vet att jag bara tror att det är evigheter kvar, och den 28e januari kommer jag stå där och känna jävlar; i morgon åker jag. Jag ska åka i morgon och vara borta sjukt länge. Och sen kommer de där 3 månaderna säkert gå minst lika fort som de här hemma.

Det finns miljoner saker jag måste införskaffa innan. Typ låswire och pannlampa och vattenreningstabletter och shorts och jackor och tröjor och skor. Jag måste ha skor. Jag har säkert glömt jättemycket saker. Och vad är värt att ta med och inte? Funderar på att ta med ett gäng filmer om man får tråkigt på kvällarna, men tänk om det inte blir tråkigt och dom inte får plats på vägen hem? Då skulle jag ju bli ledsen.

Tänk om jag får jättemycket hemlängtan? Jag tvivlar på det, men det finns en risk. Vad botar hemlängtan? Musik, jag måste ha med mig precis exakt all musik jag gillar - och det är MYCKET.

Det här med packning suger. Jag tänker skita i packningen och lämna allt hemma i ren protest.

Sådär ja då var ju packlistan klar, fint!





Säg  hej till Simba förresten, honom ska jag adoptera. Fin va?
Eller vad säger du mamma, han blir väl trevlig att fredagsmysa med?
Vi får skaffa en större soffa bara.


All that you need now is in your soul

Forget your lust
For rich man's gold
All that you need now
Is in your soul
And you can do this, oh baby, if you try
All that I want from you my son, is to be satisfied

And be a simple kind of man
Be something you love and understand
Baby, be a simple kind of man
Won't you do this for me son, if you can

Oh, don't you worry
You'll find yourself
Follow your heart
And nothing else
And you can do this, oh baby, if you try
All that I want from you my son, is to be satisfied


Shinedown, simple man

nytt datum

Resan ombokad till en dag senare, så datum för avfärd är nu den 29 januari. Det är flygbolaget som ändrat och inte jag, tydligen får man göra så, haha. Det gör inte så mycket ändå. Sen har då också Towe bokat in sig på samma flyg, så jag är inte ensam i Afrikat. Tur det när en utav kollegorna tagit för vana att kasta förbannelser över folk... ;)


sushi och converse

Fick en plötslig och fullkomligt obarmhärtig längtan efter mina converse light... Jag älskade dom skorna nästan lika mycket som min katt, men blev tvungen att lämna dom på hotellrummet i Shanghai (skorna, inte katten). Tänkte först ta med dom hem men fick högljudda protester från alla möjliga håll tills jag insåg att det nog var bäst att lämna mina smutsiga trasiga skor i en papperskorg. Otroligt sköna, otroligt snygga, passar till precis allt. Det känns inte som någon idé att köpa ett par nya nu, även om jag gladeligen skulle offra mina fötter och frysa sönder dom i vinter för att få ha favoritskor igen. Men det är nog en dålig investering, för till Afrika får dom inte följa med ändå. Vad jag än köper just nu eller ens planerar att köpa så har jag Afrika i baktanken. Bra budgettänk faktiskt, "kan jag använda det i Afrika så får jag köpa." Tyvärr så faller konceptet lite på mina sushi-cravings. Jag skulle kunna äta sushi till frukost, lunch och middag. Och helst den från Hemmesta Grillen, för dom är så goa där, både personalen och sushin. Idag skickade dom med räkchips i sån där tvättäkta asianfood-kartong, såna som man ser på tv i typ satc och alltid blivit så ledsen över att man inte får tag i hemma, för det skulle göra hela matupplevelsen såååå mycket mera värd. Bara kartongen.. Ungefär som när vileda kör sin rosa-bandet kampanj och säljer alla sina produkter i rosa. Jag städar ungefär en gång om året - ett bra år, men dom där rosa mopparna och handskarna och skurhinkarna får mig att vilja städa jämt. Eller åtminstone inbillar jag mig det. Och nu kom jag fram till att det var inte alls någon bra liknelse för det var ju inte alls samma grej, bara ett konstaterande av att små detaljer gör stor skillnad.

I alla fall det som startade argumentet var mina sjuka sushi-cravings. Jag får konstiga perioder när jag fastnar för en viss typ av mat. Ett tag åt jag nudlar till varje måltid. Inga gourmet nudlar heller, helst snabbnudlar skulle det vara (ja jag vet att jag är konstig). Sen hade jag en period när jag åt havregrynsgröt med blåbär och soyamjölk hela tiden. Och grönsakssoppa var jag helt fast i ett tag. Och allt med tonfisk i, tonfisksallad, tonfisksmörgås, tonfiskröra.. Det är inte nödvändigtvis speciellt sofistikerad mat vilket kanske märks? Som tur är gillar jag inte snabbmat.. Tänk om jag hade haft samma cravings för Donken eller pizza?    

Jag tänkte lägga upp en bild på världens bästa skor men avstår på grund av extrem trötthet och vetskapen att jag fortfarande har 2 tidiga morgnar kvar denna vecka.

P.S jag funderar helt seriöst på att köpa en iphone i enda syfte att kunna spela sushi cat. Ett spel där absolut inget händer mer än att en katt är kär i en annan katt och han måste äta jättemycket sushi av någon anledning. Jag blev helt förälskad, det gynnar dock inte min ekonomi då jag blir om möjligt ännu mer besatt av sushi. /störd_tjej_90


...

Jag är lugn nu, jag behöver bara akta mig för det stillastående vattnet. Läste det nyss. Så jag behöver alltså inte välja mellan hajar och parasiter. Jag hade ändå valt hajarna i det här läget..

Parasiter

Här har jag gått och för det första oroat och grämt mig bara över tanken att råka ut för hakmaskar, som manipulerar sitt värddjur, eller spindlar som lägger ägg under huden. Nu trillade jag över en parasit som kallas bilharzia - snäckfeber. Ett par stänk sötvatten räcker för att bli smittat.

Jag har helt vant mig vid tanken på hakmaskar och spindelägg. Och malaria som också orsakas av parasiter. Jag har accepterat tanken, que sera, sera. Det skulle inte vara trevligt att behöva operera ut spindelägg, jag skulle inte vilja se det. Men jag känner inte att magen vänder sig bara utav tanken. Alltså är jag helt säker på att jag överlever det där som är äckligt. Men alltså, bilharzia... Fyf*n. Malaria drabbar fler, men det finns ju profylax. Och ja jag kan hålla mig borta från sötvatten (förutom att dricka det?), men jag vill ta dykcert. I lake Malawi. JAG VILL.

Vem kom förresten på namnet parasit? Det ger en väldigt motbjudande klang tycker jag.
Helt otroligt att små saker man bara kan se i mikroskop kan göra så stor skada åt en. Jag är världens mest djurälskande människa, jag skulle aldrig någonsin vilja vara utan djur omkring mig, men allt i storlek från Chihuahua och neråt är jag faktiskt hellre utan. Småkryp. Fast hamstrar är söta. Och kaniner. Det är dom enda undantagen.

När jag väl kommit tillrätta här i livet så ska jag skaffa mig en belgisk jättekanin. Den ska sova i min säng. Undrar vad jag ska döpa den till..


'

...Mini kanske?

Gillar hur jag avstyrde det motbjudande inlägget om parasiter till något så gulligt som kaniner.
Jag vänjer mig just nu vid bilharzia, ta in, acceptera, andas ut. Man dör väl inte, och gör man inte det så är det ju lugnt. Synd bara om den ska manipulera mig till att bli uppäten av fåglar eller göra ärr utav mina organ. Undra om man kan få ta dykcert i havet med hajarna istället? Dom verkar mycket trevligare!

Jag har en egen ängel

Och hon heter Amanda. Hade en halvtuff första dag på nya extraknäcket idag (jag är städtant nu), eftersom att allt tog typ 7 år istället för 5 timmar. Törstig och hungrig som aldrig förr och jag var inte ens halvvägs. Då kom hon, min livlina, med världens finaste teckning och vatten. VATTEN, bara en sån sak. Och teckning föreställande en cupcake för att hon tycker att jag är en sån. Otroligt vilka vänner man har samlat på sig. TACK AMANDA! Du gjorde min dag.


                                          Det här är Amanda (och hennes vovve Rocko):




Det här är Amanda egentligen:




               
 
             

                
 



...och det är det här vi egentligen gör i stallet.
Haha...

 


<3 Lillasyster

Känner mig lite sentimental så här på kvällskvisten och passar på att tillägna ett inlägg till min fina lillasyster som är mitt allt i hela världen. Hon rockar fett! Och hon är söt också!

Håkan Hellström

Vaggvisa för flyktbenägna. Jag gillar. Jag gillar alla Håkans låtar, varenda en, det är nästan lite freaky. Men man är ju störd om man låter bli. Och om det mot förmodan skulle vara så att man inte gillar Håkan så låtsas man att man gör det åtminstone i min närvaro.


Fröken Wiman

Tack för hjälpen med bloggen sötnöt. Uppenbarligen är jag inte alls så teknisk som jag ser ut. Och jag ser inte teknisk ut. Så förstå hur oteknisk jag är då..

Här är Fröken Wimans blogg. Hon heter egentligen Johanna.


Hello Africa

Jag startar härmed en blogg, en resblogg närmare bestämt. Det är mest för att alla där hemma ska se att jag lever, och lite för att ha en dagbok.

Själva resan bär av den 28e januari, till Tanzania. Där ska jag till en liten by (?) som heter Moshi och ligger precis vid foten av Kilimanjaro, som tydligen är världens högsta fristående berg.

I Moshi ligger ett barnhem som heter Kili Centre, där jag ska volontera. På barnhemmet bor hemlösa/föräldralösa barn och ungdomar. Jag tänkte stanna där i ungefär två månader, och sen resa vidare söderut i ungefär en månad och avsluta i Kapstaden. På vägen är det planerat att ta dykcert i Malawi, åka över till paradiset Zanzibar, och hoppa bungyjump i Sydafrika. Men jag lovar inget. Jag lovar speciellt inte bungyjump eftersom att jag förmodligen kommer smälla av bara utav tanken när jag väl är där. Det enda jag lovar är Zanzibar. Och juste, safari också!

Just nu är jag inte det minsta nervös över att åka. Det beror nog mestadels på att jag hittat en reskompis, Towe, som fördmodligen åker samma datum som mig. Så förhoppningsvis sitter vi på samma flyg från Istanbul. Det känns inte läskigt att flyga med Turkish Airlines heller även fast de finns med på listan (läskigt, när jag skulle skriva listan råkade jag skriva kistan - creepy!) över de mest farliga flygbolagen. Så sa man nämligen om Aeroflot också, det ryska bolaget jag flög till Kina med i våras. Jag har aldrig känt mig så trygg på ett flygplan. Jag hade egen tv också, och olika filmer att välja på. Det enda som fanns att klaga över var maten som var under all kritik, men som tur är vande man in sig vid sånt vid tidig ålder vilket alla som upplevt fenomenet skolmat kan intyga. (Hehe)

Funderar lite över packningen; inpregnerat myggnät, myggstift, kläder, ge-bort-plånbok, en jacka, leksaker/spel etc. Känns lite jobbigt att ta med sig datorn, inte för att den kan bli stulen utan med för att den väger som en hel ko. Men å andra sidan har jag ju en finfin backpack nu så det borde ordna sig.

Om mamma händelsevis skulle läsa denna blogg innan jul - här kommer min önskelista:

1. en röd ipod, helst en begagnad för dom nya är så otroligt fula. 4th generation blir fint. Det kommer bli otaliga timmar på flygplatser och flygplan, för att inte tala om evenutella bussar, och jag vill gärna lyssna på något annat än dånet från motorerna (som du kanske vet blir jag ALLTID utan undantag placerad vid vingen) och barnskrik eller gamla pratglada tanter. SNÄLLA mamma bespara mig det.
2. en softshell jacka, om du köper den på naturkompaniet sitter jag säkert.
3. pengar. Massvis med pengar. Jag vill bestiga Kilimanjaro och det är svindyrt. Om jag får snuskigt mycket pengar, och på köpet får låna din kamera, lovar jag att du får jättemycket fina bilder. Det kommer bli som om du bestigt berget själv! Bra va?


Om det var någon som undrade vad i hela världen jag menar med ge-bort-plånbok så är det att jag kanske kommer bli rånad, det är bara att acceptera. Det kan nog finnas en risk när man som "rik" västerlänning åker till ett land som knappt har nånting i våra mått mätt. Så i ge-bort-plånkan förvarar man dagskassa, resten av pengarna sprider man. Då blir man inte av med allt. Ni ser, jag är jätteförberedd och kommer klara det här galant, eller vad säger du pappa? Jag kommer inte bli varken uppäten, styckad, rånad eller försvinna i ett svart hål.

Jag måste ju bara dela med mig av detta: så fort jag nämner afrika för pappa blir han helt vit i ansiktet, läpparna blir till ett smalt streck och efter en stunds tystnad får man höra varenda svordom som någonsin funnits. Jag vet inte om det är mest roande eller oroande.

Nu har jag nog skrivit ett ganska så långt inlägg. Det kommer säkert bli många fler, 3 månader kvar nu ungefär. Det känns långt. Men det kommer att gå fort. Det är jag helt säker på.





Moshi...



Kili i bakgrunden, bli inte förvånade om jag smugglar med en elefantbebis hem. ADORABLE.


RSS 2.0