Just keepin' it real

Det här inlägget blir kanske ur en mera negativ synvinkel. Eftersom att jag fick ett klagomål om negativa inlägg förvarnar jag nu känsliga läsare om att i min blogg skriver jag precis vad jag vill. Det är här jag ventilerar mitt liv. Vill man inte veta så behöver man inte läsa heller, och då klickar man på det röda krysset uppe i högra hörnet. Det gäller alla framtida inlägg också. För mig är det ganska viktigt att bara skriva ut det där jobbiga, det försvinner lättare då.

Så here we go: JAG ÄR SÅ INÅTHELVETE TRÖTT. Det är ett under att jag klarade av att köra bil hem, men jag undrar innerst inne om jag ens märkt om jag kört på en älg. "Tjenna Hälge vad kul att du ville åka med på en biltur!! Ska jag sänka volymen på stereon? Du har ju så stora öron. Jaså, dina horn tar emot?"

Hälge satt och chillade vid sin favoritgran som ligger ganska nära landsvägen som leder till oceanen med det godaste vattnet i hela vida skogen!



Så här glad blev han när jag åkte förbi.. Han tappade inte humöret ens när jag beklagade att jag inte har någon taklucka i bilen.




Ja om det var dags att ta en tupplur nu då kanske.......





Julafton



Det blir vegosushi på mitt julbord. Beställde ett helt lass på sushin med den sötaste sushipojken i landet och dessutom har dom jättegott japanskt godis som jag roffat åt mig ett par nävar av eftersom att dom envisas med att ta 10 spänn för misosoppan. Snikigt men gör man god sushi och dessutom har unbelievable gorgeous cuties i kassan så är det helt klart värt. En annan sak som är helt fantastisk med det stället är att de hängt upp en HELLOKITTY-tavla på väggen. Hade sushin krypit upp på tallriken av sig själv hade jag ändå gått ditt. Dom vet hur man ska köpa mig; godis och hello kitty. /töntig_tjej_90

Igår fick jag ett ryck och färgade mitt hår RÖTT. Tänkte först tatuera mig men allt var stängt eller uppbokat, så det blev till att shoppa loss på blekmedel och rödfärg. Vi tyckte det var roligt, jag och fru Amanda. Hon gick från blond till mindre blond. Typ brunett alltså.



Nu har jag och lillasyster sett kalle, konstaterat att jag är ungefär som den där jobbiga hysteriska fågeln, och lika dramatisk + den röda kalufsen. Vi har också gjort oss oförglömligt snygga och dränkt oss i glitter, för det får man göra på julafton. Vi passade på att ge hunden en omgång med glittersprayen också. Han blev jättefin och tyckte det var jätteroligt för sen sprang han runt och ville bita på tofflor. Han brukar göra så när han är glad.

Det är 36 dagar kvar nu, 5 veckor typ. NICE. Ingen mer kyla för mig inte.

Nu ska jag gå ner till tv'n och bänka mig där tills gästerna kommer, har nog någon julklapp kvar att slå in också!

God jul!


vill ha



JAG DÖÖÖR vilken underbart glad brödrost. Jag gillar. Ge mig den tomten!

resfeber



6 veckor kvar, järnspikars vad tiden går fort nu. På fredag är det självaste julafton, på datumet en månad efter det är det min 21a födelsedag, 3 dagar senare fyller älskade mamma 50!! Och 2 dagar efter det åker jag. Jag åker snaaart, och är borta ganska länge. Det känns helt underbart, och jag är egentligen inte så rädd/spänd inför själva resan. Jag kommer inte ha hemlängtan, men jag kommer sakna alla människor jag har här. Jag önskar att jag kunde ta med mig alla jag tycker om, fast jag vet innerst inne att det inte är det som är poängen med såna här resor. Men det är i alla fall det som är det enda jobbiga med att åka iväg. Samtidigt har jag velat göra nåt sånt här sen jag föddes ungefär, frihetslängtan kallas det nog.

Jag har tagit nästan alla vaccin jag ska ha, förutom det mot gula febern och drickvaccinet dukoral. Dukoralen står här hemma i kylen, och gula febern ska jag se om jag hinner ta imorn. Jag måste åka in till stan och göra det så vi får se. Imorgon har jag också planerat att provköra Lariam, malariatabletterna. Jag har bestämt mig för att jag inte ska få några biverkningar alls. Om man verkligen bestämmer sig för något så blir det så. Annars är bipacksedeln en ganska intressant historia, som hämtad ur en skräckfilm ungefär, jag var lite nervös tidigare. Men som sagt finns det ju ingen anledning att vara det, jag har ju bestämt mig!

Förresten 21 år, vad sjukt det känns. I min värld är jag fortfarande 18, om ens det. 15 kanske?

44



Jag är så uttråkad igen. Och vem vill gå ut i det här vädret det blåser ju isbjörnar ute. Nä det blir till att ta hand om tvätten jag lämnat i maskinen sen igår förmiddag (den har alltså legat ett dygn och vill säkert bli tvättad igen), och slå på en till maskin som förmodligen får ligga kvar tills mamma förbarmar sig över den. Egentligen vill jag prova att baka vegan-lussekatter men jag lyckas inte riktigt samla energi till det. Dessutom är det rena rama frysrummet nere i köket. Känns som en spännande och händelsrerik dag det här.

Hey you know baby we smile to keep from cryin'

.

Filippa här.

Vill bara säga att jag har världens mest underbaraste stora syster.
Jag tror inte att det finns någon som har en sådan bra syster som jag har.
En bättre syster kan man inte få.
Jag älskar dig <3


rastlös

Jag känner för att färga hela mitt hår knallrosa eller möjligen platinablont (jag är ganska mycket mindre snygg i ljust hår). Det är hur uttråkad jag är. Jävla skitgråäckellördag. Jag har i alla fall betalat mina räkningar nu, åtminstone dom jag hittade. Har en från HM som var en påminnelse som jag inte för allt i världen kan hitta. Jag blir ofta sen med just deras räkningar, dom försvinner nånstans i blandningen mellan lycka och nya kläder, verkar det som. Jag börjar bli lite rädd för att hm's ekonomiansvarige lejer en torped snart som ska driva in min skuld i form av kadaver. Jag har sett för mycket film..
Just idag känner jag för att ha killbill på i bakgrunden medans jag städar här hemma, men självklart har jag lämnat båda filmerna hos en kompis. Note to self: lämna aldrigaldrig favoritfilmer som är en förutsättning för överlevnad någon annanstans än hos sig själv. På tal om städning skulle jag nyss tända lite ljus här och det slutade nästan med att taket tog eld. Är det någon som förstår vilken skitdag det här är? Jag vill att det blir mörkt nu så jag slipper se allt som är grått.

Senare idag blir det sushi med Fröken Wiman. Två bra saker i en, är bara lite ledsen över att favoritsushin bredvid hemmestagrillen inte är öppen, nere i hamnen stänger dom när dom känner för det, och allra helst när man kommer in och ska beställa och är extremt hungrig. Det har hänt två gånger nu.. Jag kanske ska skicka torpeden på dom istället?

Jag önskar att jag bodde i ett dansande milkshake-land där ingen har tråkigt någonsin. Och där man aldrig behöver städa.


december 9

Jag är på skitdåligt humör nu. Det har varit jättebra hela dagen, till och med när bilen inte ville starta när jag egentligen skulle få åka lite tidigare från jobbet. Sen gick det utför skulle jag vilja säga. Så jag går och lägger mig nu, 19.50. Mitt liv känns hektiskt just nu, jag har inte speciellt många lediga dagar och nästan varken tid eller ork för mina vänner. Dessutom saknar jag min hest. Fast jag väljer att inte tänka på det för jag orkar inte vara ledsen över det. Det känns så dumt när jag egentligen valde det själv. Eller ja.. Inte valde kanske men äh.

Just idag känns det som att dagarna till avresa räknas ner alldeles för fort. Jag vill inte lämna mitt jobb. Det råkar nämligen vara världens bästa jobb. Det blir tungt såhär när man lätt fäster sig vid människor. Men ja, det kommer bli jättesupermegafantastiskt, så det blir nog bra ändå! =)

home is wherever i'm with you

 

Älskarälskarälskar denna låt. Hade ingen aning om att det fanns en video förrän idag. Love it.


konsten att betala räkningar

Det är helt otroligt vilken ansträngning det kan vara att överhuvudtaget överväga att logga in på banken. Jag råkar dessutom vara lite extra trött idag. Och extra djupfryst efter vinterpromenaden.. Inte så sugen med andra ord. JAG VILL HA SOMMAR. Jag får sommar om 53 dagar. Men det känns fortfarande som en evighet.

För övrigt har jag en himla tur som har en mamma som påminner mig om saker när jag är såhär trött och förvirrad. Det börjar nämligen bli dags att vaccinera sig. Det hade kanske varit jobbigt om jag hade glömt det..

1:a december

Igår hämtade jag ut ett paket jag beställt från pickpack. Lagom euforiskt plockade jag upp alla resgrejer, bland annat impregnerat myggnät, daypack-rygga, kudde, reslakan, tvättlina utan klädnypor (man behöver alltså inga), låsvajer och lite annat smått och gott. Känner på mig att jag kommer ha extremt bra nytta speciellt utav den klädnypefria tvättlinan. Eller? Jag har aldrig varit särskilt ekonomisk så det slutar väl med att jag köper nya kläder istället för att tvätta mina gamla.

Just nu sitter jag mest och funderar över vilka filmer jag ska ta med. Skulle helst vilja ta med gilmoregirlsboxen men det skulle nog betyda att jag får lämna allt annat hemma för den är extrem.

Det är 59 dagar kvar idag. Jag vill att tiden ska gå fortare! Jag vill åka nu nu nu!

Till lillasyster:
Jag behöver något att frakta alla mina filmer i, så exempelvis en såndär plastgrej du vet som man har skivor i. Så många som möjligt ska få plats. Och förresten jag tänker ta med mig harry potter filmerna också, det är väl okej? Du får låna min tv medans jag är borta istället. Och snälla säg till m och b att ge mig en ipod (nano) i julklapp? Eller en fet reskassa, det skulle jag gilla också. Vet bara inte hur jag står ut på planet utan musik i öronen.

Annat som står på önskelistan nu är reseförsäkring och att få abonemanget betalt. Det går tydligen inte att göra någonting med. För tydligen, hade jag 1 års längre upsägningstid än vi kommit överens om. Kanske ska ringa telenor (igen) och berätta om hur lurad jag känner mig (igen) så kanske jag får lite gratisgrejer (igen)..

Hur lätt är det förresten att komma på vad man ska ge alla i julklapp? Det närmar sig nu, 24 dagar kvar... Julstress hejhej.

RSS 2.0