Ridtur

Japp, ridning blev det pa stranderna har i Mocambique och jag tror att det kan vara det mest fantastiska jag har gjort i hela mitt liv! Sa sjukt haftigt att bara flyga fram i fullt os i solen och vattnet. Sen red vi genom palmskog och byar, det var inte sa daligt det heller. Det ar val egentligen allt jag har att beratta just nu, och att vi tankte snorkla med valhajar imorn, dom ar visst 8 meter langa.
Pa lordag tankte jag och Towe sticka till Maputo och vara dar ett par dagar, sen kommer val James (canada) och Rebecca 2 och sa aker vi till Johannesburg tillsammans (sydafrika).
Tiden har borjar ta slut nu, det kanns bade konstigt och lite trakigt, fast vid det har laget har jag faktiskt lite hemlangtan ocksa maste jag erkanna sa lite kul blir det ocksa. Ser fram emot att fa traffa alla och ata MAAAAT. Har helt sanslosa cravings pa brod bland annat, och lax!
Att gora ostra och sodra afrika pa en manad ar sa gott som omojligt, man hinner inte se allt man vill eller aka overallt. Det ar sa himla vackert har, och det finns mycket mer jag vill se egentligen. Hade pengarna rackt hade jag kanske stannat langre, nu far jag planera en ny resa hit istallet. Ak till Afrika sager jag bara, otroligt haftig kontinent.

Tofo

Ja vi lamnade Vilanculos ganska snabbt och ar nu i Tofo.
(Glomde forresten beratta om hur vi tog oss till Vilanculos, vi fick lift med en lastbil tillsammans med en Somalian vilket tullen i Mocambique inte alls gillade. Alltsa svenskar och kanadensare hade dom inget emot men somalier var inget valkommet folk. Vi fick muta oss over, 20 svenska kronor var ungefar, det var val helt okej for lite spanning tycker jag!)
Tofo har helt massiva strander dar det flaktar precis lagom och vagorna ar sa stora att jag kanner mig som ett litet barn igen. Maten ar underbar och vi bor hos en ytlig bekant helt gratis i ett jattemysigt hus. Har finns ocksa den mest vedervardiga fanta jag nagonsin druckit, det ar som att dricka bubbelgum, bokstavligt talat.
Vi har lite losa planer pa att ga pa yoga och turridning och surfa och aka vattenskidor. Har hast-abstinens sa en ridtur lar det val i alla fall bli for min del.
Det ar 14 dagar kvar tills mitt plan fran Kapstaden gar. Det kanns konstigt att dryga 3 manader snarare kanns som 3 dagar, snart ar hela resan slut och jag kanner mig inte det minsta klar med Afrika. Jag aker garanterat hit igen, och till tusen andra platser.

Mocambique

Vi är nu i Mocambique, var en väldigt intressant historia att ta oss hit, vi fick sova 2 nätter på skitiga resthouse varav det ena hade massa kackerlacksbajs i sängen och vi har frysit och svettats och trängts på minibussar i många långa omgångar, sen kom vi äntligen fram till Vilankulos. Här smakar räkorna och fisken fullkomligt underbart, men annars gillar jag det faktiskt inte så mycket. Bortskämd sen Malawi hade jag förväntat mig mycket mer, och det här med tidvattnet är något jag inte alls uppskattar (man får gå 1 km, vada 3 km, sen är vattnet kallt och lagom tills man kommit upp till sin solhanduk igen så har man fått värmeslag ändå). Imorgon sticker vi vidare till Tofo, det ska visst vara bättre. Där kan man snorkla med valhajar, rida på stranden, dyka och åka vattenskidor och lite till. Fett fett fett som danskorna brukar säga.

Nkhata bay















cape maclear

Det är var vi befinner oss nu. Vi kom hit och bodde på ett ställe som heter fat monkeys (haha), fast sen bytte vi till mufasa som är billigare och mysigare. Imorgon åker vi härifrån tillsammans med en ny svensk Rebecca (inte samma som förra) och eventuellt en James från Canada,  vi åker mot Blantyre (i Malawi) för att därifrån ta oss till Mocambique, det blir alltså inget vic falls ändå, vilket är lite synd men tid och pengar räcker inte riktigt, herregud vi ska ju hem snart. Känns jättekonstigt och inte så lockande i nuläget.

Ska försöka få upp lite bilder igen när vi har mer tid.. =)

Moshi-Lilongwe

Okej, vi har alltså lämnat barnhemmet och tagit oss till Malawi (som för övrigt är otroligt vackert). Det var lite blandade känslor att åka ifrån Moshi, men det kändes som att det var dags att ta sig vidare ändå. Det känns som en månad sen, egentligen är det bara 10 dagar sen, jag saknar Moshi lite.

Vi tog bussen från Moshi till Dar för att därifrån ta tåget på 24 timmar till Mbeya som ligger nära gränsen till Malawi. Tåget var en upplevelse för sig och en mycket bra sådan, vi såg elefanter och giraffer från tåget, det var sådär mysigt vingligt och ruffigt, god mat och trevliga människor.

När vi kom över gränsen tog vi oss till Chilumba. Det var mörkt för länge sen när vi kom fram, och Chilumba visade sig vara pyttelitet, det ända stället vi kunde hitta att sova på var ett RESTHOUSE (alltså varken guesthouse eller hostel). Det var skitäckligt och riktigt nedgånget med blodfläckar på lakananen och gud vet vad för slags djur som bodde där. Toaletterna var grävda hål i marken som luktade fan. Inte den bästa upplevelsen. Vi reste tillsammans med 3 danskor också, supergulliga tjejer! Skönt att vara flera när man hamnar på såna ställen. Vi kröp ner i sängarna, jag och Towis delade, jag hade aldrig vågat sova där ensam och tack gode gud för att jag hade reslakan med mig. När vi vaknade på morgonen hade regnat in för det var en stor pöl på golvet.

Efter den värsta natten någonsin (fast vi sov ganska bra ändå, konstigt nog) så skulle vi ta oss till Nkhata bay. VANSINNESFÄRD på dalla dalla med Cool Guy bakom ratten. Han hade en gul mössa med texten cool guy och bara skrattade åt oss när vi skrek åt honom att sakta ner. Vi trodde att det var det sista vi gjorde i livet, så illa var det, och då har man ändå vant sig vid hur fort alla kör här. Halvvägs så bytte de i alla fall chaufför, därefter kändes det betydligt säkrare.

Vi kom till staden Mzuzu där vi äntligen kunde ta ut pengar, och därifrån tog vi taxi en timme till Nkhata bay och Mayoka village, när vi kom fram var det som rena rama paradiset, jag tror aldrig jag har sett något så vackert! Hade aldrig trott att Malawisjön var så oändligt stor heller, det är som ett helt hav!

Vi var en vecka på Mayoka, när danskorna åkte hem i fredags var det inte lika roligt längre så vi bestämde oss för att det var dags att åka vidare. Vi åkte till Lilongwe igår med siktet inställt på att härifrån ta oss till Zambia, men vi stötte ihop med holländarna vi träffat ett par gånger förut och ändrade oss. Vi åker tillsammans med dom till Monkeybay / cape macclear i södra delen av Malawisjön, sen tänkte vi ta oss via Mocambique till Zimbabwe och Victoria fallen, därefter ska vi åka till Johannesburg i Sydafrika och hyra bil och sen åka till Mocambique igen. Det ska visst vara svårt att ta sig runt med hjälp av kommunaltrafiken där så att hyra bil blir nog bäst.
Efter Mocambique blir det Sydafrika/ kapstaden, och sen är jag så gott som hemma. Allt det här ska jag hinna med på 4 veckor, det kan bli lite hektiskt men det är kul.



Grattis Niklas!

Varldens basta Niklas fyller ar, eftersom att jag inte har din mejladress sa tankte jag saga grattis har, hoppas du ser det! Massa kramar till dig och halsa mamma, pappa, Stefan, Nicke och alla andra!!!!

RSS 2.0